Peutergroep Spelenderwijs Ontdekken

Bij Peutergroep Spelenderwijs Ontdekken stem ik als gastouder de activiteiten op de ontwikkeling van de peuter af. De eerste levensjaren van een peuter is een leerzame periode waarbij de peuter het nodige onder de knie moet krijgen: goed leren lopen, fietsen, tekeningen maken en vooral samen leren spelen en delen met andere kindjes.

Ieder kind is anders. De ene peuter is al heel creatief met taal op twee jaar, terwijl een andere peuter net op weg is met de eerste woordjes. In de peutergroep Spelenderwijs Ontdekken daag ik kinderen bij hun ontwikkeling uit en maak ik kinderen wegwijs met nieuwe woordjes, cijfers, vormen en kleuren. Uiteraard besteed ik aandacht aan creativiteit waaronder knutselen en bijvoorbeeld het zingen van liedjes.

Peuters apen elkaar na
Vooral de ontwikkeling van de sociale vaardigheden van het kind vind ik als gastouder belangrijk. Hoewel kinderen in de leeftijd van 2 jaar nog niet geneigd zijn om veel met elkaar te spelen, houden de peuters elkaar wel nauwlettend in de gaten. Kinderen leren vaak door het gedrag van andere peuters na te bootsen. Als de ene peuter al goed kan praten, zal een andere peuter dat ook snel onder de knie willen krijgen.

Voorbereiding op basisschool
Bij mijn Peutergroep Spelenderwijs Ontdekken bied ik een leerzame omgeving waarin ik kinderen uitdaag bij hun ontwikkeling en peuters dus wegwijs maak met nieuwe woordjes, cijfers, vormen en kleuren. Daarnaast vind ik creativiteit en ontwikkeling van het begrijpen erg belangrijk. Begrijpen stimuleer ik door activiteiten in kindertaal te benoemen en beeldend aan de hand van pictogrammen. De peutergroep is een goede voorbereiding op de basisschool.

Aanmelden
De peuterochtenden zijn op de woensdag- en vrijdagochtend van 9 tot 11.30 uur. Het is voor mij mogelijk om de peutergroep te combineren met mijn gastouderopvang. Of ik plaats heb, is afhankelijk van de bezetting van mijn gastouderopvang. Aanmelden voor de peutergroep kan vrijblijvend bij het gastouderbureau. Een keer vrijblijvend kennismaken kan altijd via het contactformulier.

Facebook