Peutergroep Spelenderwijs Ontdekken

Bij Peutergroep Spelenderwijs Ontdekken stemmen we de activiteiten op de ontwikkeling van de peuter af. De eerste levensjaren van een peuter is een leerzame periode waarbij de peuter het nodige onder de knie moet krijgen: leren lopen, fietsen, tekeningen maken en vooral samen leren spelen en delen met andere kindjes.

Ieder kind is anders. De ene peuter is al heel creatief met taal op twee jaar, terwijl een andere peuter net op weg is met de eerste woordjes. In de peutergroep Spelenderwijs Ontdekken dagen we kinderen bij hun ontwikkeling uit en maken we kinderen wegwijs met nieuwe woordjes, cijfers, vormen en kleuren. Uiteraard besteden we aandacht aan creativiteit waaronder knutselen en bijvoorbeeld het zingen van liedjes.

Peuters apen elkaar na
Vooral de ontwikkeling van de sociale vaardigheden van het kind vinden wij belangrijk. Hoewel kinderen in de leeftijd van 2 jaar nog niet geneigd zijn om veel met elkaar te spelen, houden de peuters elkaar wel nauwlettend in de gaten. Kinderen leren vaak door het gedrag van andere peuters na te bootsen. Als de ene peuter al goed kan praten, zal een andere peuter dat ook snel onder de knie willen krijgen.

Voorbereiding op basisschool
Bij Peutergroep Spelenderwijs Ontdekken bieden we een leerzame omgeving waarin we kinderen uitdagen bij hun ontwikkeling en peuters wegwijs maken met nieuwe woordjes, cijfers, vormen en kleuren. Daarnaast vinden we creativiteit en ontwikkeling van het begrijpen erg belangrijk. Begrijpen stimuleren we door activiteiten in kindertaal te benoemen en beeldend aan de hand van pictogrammen. De peutergroep is een goede voorbereiding op de basisschool.

De peuterochtenden zijn op de dinsdag- en donderdagochtend van 9 tot 12 uur. Het is mogelijk om de peutergroep te combineren met kinderopvang.

facebook

Comments are closed.