Kinderopvang door gastouder

Welkom! De website van Het Kind Centraal gaat over de gastouderopvang van Esther Hoogervorst-Henkel. Gastouderopvang is een professionele vorm van kinderopvang.

Gastouderopvang is de opvang van kinderen in de woning van de gastouder. Het kind draait mee in het gezin van de gastouder waarbij rekening wordt gehouden met de opvoedwensen van de ouders en de opgelegde eisen vanuit de Nederlandse overheid.

Als gastouder mag ik bijvoorbeeld maximaal zes kinderen tegelijkertijd opvangen, waarvan vijf kinderen onder de vier jaar, vier kinderen onder de twee jaar en twee kinderen onder de één jaar. De eigen kinderen van de gastouder die jonger zijn dan tien jaar worden ook meegerekend.  

Als gastouder deel ik mee in de zorg van jonge kinderen tijdens de eerste jaren van hun leven. Deze jaren vormen de basis voor hun verdere leven. Kwalitatief goede opvang in die periode is dan ook van groot belang voor de ontwikkeling van het kind.

Het dagprogramma in de gastouderopvang is bij mij afhankelijk van de samenstelling van de groep. Daarbij wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met het ritme dat het kind thuis heeft. Het ene kind slaapt bijvoorbeeld nu eenmaal meer dan de ander.

Bent u op zoek naar kinderopvang voor uw kind of kinderen? Lijkt het u een keer leuk om geheel vrijblijvend kennis te maken? Neem dan contact met mij op via het contactformulier. U kunt zich daar ook vrijblijvend aanmelden bij het gastouderbureau.

Facebook