Wat ik doe?

Als gastouder deel ik mee in de zorg van jonge kinderen tijdens de eerste jaren van hun leven. Deze jaren vormen de basis voor hun verdere leven. Kwalitatief goede opvang in die periode is dan ook van groot belang voor de ontwikkeling van het kind.

Met mijn gastouderopvang Het Kind Centraal vind ik het belangrijk dat kinderen zich in hun eigen tempo kunnen ontwikkelen. Een vast dagritme is daarbij belangrijk. Zo hebben we rond 10 uur een fruit of koekje met drinkmoment. Rondom drie uur wordt het vaak drukker door de komst van de buitenschoolse opvangkinderen. Mijn ervaring is dat dit hele leerzame momenten zijn voor zowel de jonge als oudere kinderen. Kinderen leren toch veel van andere kinderen.

Dagbesteding
De dagbesteding in mijn gastouderopvang wordt aangepast aan de samenstelling van de groep. Daarbij wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met het ritme dat het kind thuis heeft. Het ene kind slaapt bijvoorbeeld nu eenmaal meer dan de ander. Met mijn gastouderopvang Het Kind Centraal heb ik als doel om er voor te waken dat het kind geen grote overgang ervaart tussen de thuissituatie en de opvangsituatie.

Begeleiding, vertrouwen en structuur
Vanuit ervaring weet ik dat ieder kind wordt geboren als individu met een eigen karakter. Om zich te ontwikkelen tot een sociaal en zelfstandig mens heeft een kind begeleiding, vertrouwen en structuur nodig. Mijn uitgangspunt van opvoeden, is dat ik wil opvoeden door te werken vanuit een basis van gelijkwaardigheid, veiligheid en wederzijds respect.

Vrijblijvend kennismaken
Zoekt u kinderopvang voor uw kind of kinderen? Wilt u een keer vrijblijvend kennismaken met mij als gastouder? Meld u dan aan via het contactformulier. Het is ook mogelijk dat u zich vrijblijvend aanmeld bij het gastouderbureau.

Facebook