Organisatie

Het Kind Centraal is een initiatief van Esther Hoogervorst-Henkel en Kees Hoogervorst. De initiatiefnemers hebben met Het Kind Centraal als doel om uit te groeien tot een volwaardig kindcentrum voor kleinschalige, huiselijke kinderopvang.

Het Kind Centraal is de gastouderopvang van Esther Hoogervorst-Henkel. Zij combineert haar kinderopvang met de HBO-opleiding Sociaal Pedagogische Hulpverlening (SPH). Hiervoor heeft zij meerdere cursussen gedaan, waaronder coaching & counseling. Esther zit momenteel in het derde jaar van haar SPH opleiding. Zij heeft gekozen voor de specialisatie Jeugd.

Kees Hoogervorst heeft in 2021 de opleiding SPH afgerond. Hij heeft gekozen voor de specialisatie Hulpverlening. Momenteel is hij werkzaam bij Stichting Sociaal Pedagogisch Centrum De Kanteling. Een belangrijke activiteit van deze stichting is het gastouderbureau, waarbij Esther als gastouder is aangesloten.

De initiatiefnemers treffen voorbereidingen om in de nabije toekomst te starten met een kindcentrum waaronder dus een kinderdagverblijf, peutergroepen en een buitenschoolse opvang. De Kanteling biedt naast het gastouderbureau ook activiteiten die daarbij goed aansluiten, waaronder ondersteuning bij educatie waaronder thuisonderwijs.

Facebook