Baby’s

In de babygroep worden per dagdeel maar maximaal twee baby’s opgevangen in de leeftijd van 3 maanden tot circa 12 maanden. Als gastouder zorg ik voor een rustige, vertrouwde omgeving waarin warmte en het gevoel van veiligheid voorop staan.

Ieder kind heeft op deze groep zijn eigen ritme wat betreft flesvoeding en slapen. Wanneer uw kindje groter wordt en ook fruit en een boterham gaat eten, dan gebeurt dit steeds vaker in het ritme van de groep.

Baby’s en jonge kinderen hebben vooral behoefte aan rust, regelmaat, vertrouwen en veel genegenheid. Ik besteed veel tijd aan de band tussen uw kind en mij als gastouder.

Bij de baby’s ligt de nadruk vooral op het spelen en het ontdekken van de wereld. De groep is zo ingedeeld dat het voor zowel de kruipertjes als de lopertjes een uitdagende, gezellige maar ook veilige ruimte is.

Er wordt veel tijd ingeruimd om de kinderen te verzorgen en te knuffelen, maar ook voor activiteiten. Hierbij staat het plezier en initiatief van uw kind voorop! Ik probeer hierbij zoveel mogelijk de ontwikkeling van uw kind te volgen en te stimuleren.

Voorbeelden hiervan zijn;
– luisterspelletjes, zoals liedjes zingen en boekjes voorlezen
– knutselen, zoals verven, plakken en kleuren
– contactspelletjes, zoals kiekeboe en knuffelen
– tast- en grijpspelletjes, zoals bellenblazen en kliederen met scheerschuim
– buitenspelen en wandelen.

Facebook