Aandacht voor persoonlijke ontwikkeling

Als gastouder deel je mee in de zorg van jonge kinderen tijdens de eerste jaren van hun leven. Deze jaren vormen de basis voor hun verdere leven. Kwalitatief goede opvang in die periode is dan ook van groot belang voor de ontwikkeling van het kind.

Ieder kind wordt geboren als individu met een eigen karakter. Een kind heeft om zich te ontwikkelen tot een sociaal en zelfstandig mens begeleiding, vertrouwen en structuur nodig. Mijn uitgangspunt van opvoeden, is dat ik wil opvoeden door te werken vanuit een basis van gelijkwaardigheid, veiligheid en wederzijds respect.

Dagbesteding
De dagbesteding wordt aangepast aan de samenstelling van de groep. Daarbij wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met het ritme dat het kind thuis heeft. Het ene kind slaapt nu eenmaal meer dan de ander. Met mijn gastouderopvang Het Kind Centraal heb ik als doel om er voor te waken dat het kind geen grote overgang ervaart tussen de thuissituatie en de opvangsituatie.

Vast dagritme
Met mijn gastouderopvang Het Kind Centraal vind ik het belangrijk dat kinderen zich in hun eigen tempo kunnen ontwikkelen. Een vast dagritme is daarbij belangrijk. Zo hebben we rond 10 uur een fruit of koekje met drinkmoment. Rondom drie uur wordt het vaak drukker door de komst van de buitenschoolse opvangkinderen. Mijn ervaring is dat dit hele leerzame momenten zijn voor zowel de jonge als oudere kinderen. Kinderen leren toch veel van andere kinderen.

Facebook