Berekenen kinderopvangtoeslag 2016 via belastingdienst

Om bij de belastingdienst een proefberekening voor de kinderopvangtoeslag te kunnen maken, hebben jullie / heeft u naast uw (gezamenlijk) toetsingsinkomen twee zaken van de gastouderopvang nodig, namelijk (1) het aantal uren dat u gaat afnemen bij de gastouder en (2) het uurtarief bij de gastouder.

Berekening aantal uren per maand en het uurtarief?

Proefberekening maken bij belastingdienst, link (klik hier)

Informatie over kinderopvangtoeslag bij belastingdienst, link (klik hier)

Tip!

Het is handig om het aantal uren per maand, de daarbij behorende maandelijkse kosten en het uurtarief op te schrijven. Zo kunt u makkelijk uitrekenen wat het jullie / u uiteindelijk per maand netto kost.

Enkele voorbeelden

8 uur per week x 50 weken :12 maanden = 33,3 uur per maand

33,3 uur x 5 euro  = 166,50 + 39,95 = 206,45 : 33,3 uur = 6,20 euro per uur

12 uur per week x 50 weken : 12 maanden = 50 uur per maand

50 uur x 5 euro  = 250 + 39,95 = 289,95 : 50 uur = 5,80 euro per uur

16 uur per week x 50 weken : 12 maanden = 66,7 uur per maand

66,7 uur x 5 euro  = 333,5 + 39,95 = 373,45 : 66,7 uur = 5,59 euro per uur

24 uur per week x 50 weken :12 maanden = 100 uur per maand

100 uur x 5 euro  = 500 + 39,95 = 539,95 : 100 uur = 5,40 euro per uur

32 uur per week x 50 weken : 12 maanden = 133,3 uur per maand

133,3 uur x 5 euro  = 666,50 + 39,95 = 706,45 : 133,3 uur = 5,30 euro per uur

40 uur per week x 50 weken :12 maanden = 166,7 uur per maand

166,7 uur x 5 euro  = 833,50 + 39,95 = 873,45 : 166,7 uur = 5,24 euro per uur

facebook

Comments are closed.